Minirecensioner!:)

20130416-171709.jpg
Titel: Hemligheternas rike original(bitterblue)
Serie: De utvalda3
Utgivningsår: 201303 original(201205)
Antal sidor: 622

Handling från adlibris!
Stig in i en helt ny värld! Serien om De utvalda är en läsupplevelse utöver det vanliga! Bitterblue har alltid levt i skuggan av sin ondskefulle far, kung Leck. Han styrde som tyrann över sitt rike och bröt ner sitt folks vilja. När Bitterblue var tio år gammal mördades han, och Bitterblue blev drottning. Åtta år senare kämpar hon för att få kungariket på fötter. Den onde kungens påverkan lever kvar och Bitterblue känner sig fångad. Hon börjar smyga ut ur slottet för att få gå på gatorna i sin egen stad. Då möter hon två tjuvar som har nyckeln till sanningen om Lecks makt. Och en av dem, med en mycket ovanlig begåvning, blir väldigt speciell för Bitterblue ? Otroligt stark och känsloladdad fantasy som griper tag direkt! Spänning, action, kärlek och karaktärer man inte vill släppa. Hemligheternas rike är tredje, fristående boken i serien De utvalda.

OBS spoliers kan förekomma!
Omdöme: den Hadde inte samma gnista som i dom andra böckerna, i första boken tyckte jag om katsas och pos kärlekshistoria och sen i andra flammas och brigan också men bitterblues och safs kärlekshistoria var lite avig, kändes inte så jätte viktig. Det kändes som om dom inte hade ett riktigt förhållande asså, bitterblue klädde ut sig och saf var en så kallad tjuv.den lixsom inte kändes så betydlig/viktig som i dom andra böckerna. Blev besviken att flamma inte var med så mycket som jag trodde….gillade henne. Såklart var katsa och po på uppdrag o sånt.
Men endå var den schyssst:D
Rekommenderar den för dom som gillar lite sega böcker i början.
5/10

20130416-173842.jpg

Titel: berättelser från engelfors
Serie: engelfors-trilogin2,5
Antalsidor: 112
Utgivningsår: 201303

Handling från adlibris!
Beskrivning:
Böckerna Cirkeln och Eld har tagit Sverige med storm. I den fiktiva staden Engelsfors utkämpar De utvalda, en grupp gymnasieelever med magiska krafter, en strid för att stoppa världens undergång – och för att klara sig genom tonåren.

Nu utvecklas historien i serieform, för dig som har läst Cirkeln och Eld. Författarparet Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg har jobbat tätt ihop med tre av Sveriges bästa serietecknare: Kim W. Andersson, Karl Johnsson och Lina Neidestam.

Hemligheter från det förflutna avslöjas, och även ledtrådar om vad som komma skall. Vi får se gamla berättelser ur nya perspektiv, och får ta del av hittills okända historier. Vi får träffa De utvalda innan händelserna i Cirkeln, och efter händelserna i Eld. Och vi får möta den gäckande Mona Månstråle i egen hög person.(trailer finns på adlibris också!)

OBS spoliers kan förekomma!
Omdöme: Hahah, blev lite förvånad när jag kollade och såg att det var bilder istället för en bok med text..men ja, man får se lite bilder från böckerna cirkeln och eld. Och lite från dåtiden. Sen i skutet från man en liten glimt om vad som händer i nästa del! Altså nyckeln!!den ukommer i år! Och att cirkeln ska komma som film 2015:D Karaktärerna håller på att väljas.datum kan ändras!
Rekommenderar den om ni har läst dom andra böckerna innan, för annars hänger man inte med riktigt.
7/10

20130416-175433.jpg
Titel: Kretsen original(The raven boys)
Serie: kretsen1
Antal sidor: 318
Utgivning: 201302 original(201209)

Handling från adlibris!
Fyra pojkar på en prestigefylld internatskola har bildat ett hemligt sällskap i syfte att finna en historisk, mytomspunnen kungagrav. En flicka med övernaturliga förmågor har nyligen mött en av pojkarna – fast som död. Snart kommer deras vägar att korsas igen, med förödande konsekvenser.

Enligt en uråldrig legend ligger en walesisk kung begravd någonstans i Amerika. Gansey, elev på en privatskola för pojkar, har blivit besatt av att finna kungagraven. Enligt myten ska man leta längs särskilda energilinjer, s.k. ”leylinjer” som sägs sammanlänka besjälade platser, och att ”den sovande kungen” kan uppfylla ens önskningar.

Blue är sexton år och dotter till en spåkvinna. Hennes egna synska förmågor är begränsade, men för inte så länge sedan förutsåg hon en ung mans färd mot dödsriket. Dessutom bär hon på vetskapen om ett annat förebud: om hon någonsin kysser sin sanna kärlek så kommer han att dö. Så möts Blue och Gansey, och hon förstår vem han är.

Ungdomarna slår följe i en tyst övertygelse om att de på något sätt behöver hjälpa varandra i jakten på kungagraven. Kärlek spirar, men en fiende närmar sig också.
OBS spoliers kan förekomma!
Omdöme: Shit, den överraskade mig positivt, jag trodde den skulle vara lite seg och för mycket kärleksdrama, men nej nästan tvärtom. I början tvekade jag om jag skulle läsa ut den, men jag gjorde det och det blev bättre i slutet. Man vill bara läsa nästa del! Jag var ganska irriterad på både gansey och blue. Hon fjantade runt och han lekte snobbig rik kille…Heheh inte som kul. Men blue blev bättre, men inte gansey(iallafall inte så mycket)
Rekommenderar den till dom som gillar Maggie stiefvaters böcker! Här kommer ännu en suverän bok av Maggie!:D
8/10

Ps.böckerna har jag inte läst ut nu, utan typ för en månad sen…

Tjarå;) XOXO you know who i am

20130416-181014.jpg
!XD
Gud så snygg frisyr!! ILOVETHIS

1 kommentar

Under böcker, idag, minitecensioner

Ett svar till “Minirecensioner!:)

  1. Gustav

    Bra inlägg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s