Två recensioner

20130512-175044.jpg
Titel: Den mörka staden original(The dark and hollow place)
Författare: Carrie Ryan
Serie: De oheliga 3/3
Sidor: 388
Förlag: Styxx fantasy
OBS SPOILERS kan förekomma!
Handling: En gång i tiden var den Mörka staden fylld med fantastiskt ljus, mäktiga byggnader och vackert klädda människor i kostymer och skyhöga klackar. Nu är staden en ruin, dess stålbalkar pekar nakna mot himlen och på de ogrästäckta gatorna driver de oheliga omkring, ständigt hungriga.
I staden bor Annah, som skulle göra vad som helst för att slippa ifrån sin verklighet och vara tillbaka i byn där hon växte upp, i De vassa tändernas skog. Annah kan inte glömma sin tvillingsyster Abigail som hon lämnade gråtandes på en stig i skogen och aldrig mer återfann.
Omdöme: Jag tyckte faktiskt att det var den bästa ur hela serien. Annah var lite trögfattad ibland men annars tuff. Man kom värkligen in i boken så jag läste ut boken ganska snabbt, jag satt på planet då. Chatcher var lite framfusig och direkt bli kär i Annah man bara shit du har lixsom redan varit nyss ihop med hennes syster som hon inte ens träffat. Man fick veta lite tydligare hur alla kände för varandra så då fick man en bättre bild hur allt var tänkt:) jag gillade konceptet med att det skulle vara zombies med i boken och namnet oheliga var bra.
Rekommenderas!
7/10

20130512-180404.jpg
Titel: Borde vara död
Författare: Pål Eggert
Sidor: 331
Utgivning: 2013
OBS SPOILERS kan förekomma!
Handling: Pål Eggerts socialrealistiska skräckroman Borde vara död låter oss möte de hemlösa, missanpassade och sjuka som fått ett tryggt boende där Sebastian arbetar. Tryggt tills Isa flyttar in. Då börjar märkliga saker hända. Personer hon talat med, som tidigare verkat ganska stabila, tar plötsligt livet av sig, en efter en.
Sebastian börjar se ett mönster och bestämmer sig för att göra något. Han är säker på att Isa döljer något bakom sin mänskliga fasad. Och vad Isa inte vet är att Sebastian inte heller är exakt den han utger sig för att vara.
Omdöme: Ovanligt med en svensk författar roman med kategorin övernaturligt/skräck. Jag blev nyfiken på rubriken, den här boken överraskade mig värkligen. Isa var väldigt skum eller hela stället var skumt. Jag har aldrig hört om några sånna varelser som äter själar och har en massa kryp i kroppen och har svans….det var lite kul med att det var annorlunda en andra böcker som oftast brukar vara, vampyrer,varulvar,alver(själlösa alver),gudar(halvgudar),sär(särling),trollkarlar(häxor), änglar,kloner,cyborgar,ja och sånna med magiska förmågor osv. Men inte sånna varelser som isa…något nytt^^man fattar varför Sebastian är misstänksam mot Isa för en massa dör när hon kommer.
Rekommenderas för dom som vill läsa någon ny övernaturlig bok av en svensk författare:). 6/10
Köp här! Borde vara död av Pål Eggert (Styxx fantasy, 2013) <——BOKUS

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under böcker, bok, idag, recension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s