De odödligas regler

20131019-203521.jpg
Titel: de odödligas regler(Original, the immortal rules)
Författare: Julie kagawa
Serie: edens blod
Sidor:459
Spoiler kan förekomma!
Handling: De odödligas regler

I en framtida värld styr vampyrerna.
Människorna är föda.
Och en person kommer att söka efter nyckeln till mänsklighetens räddning.

Allison Sekemoto håller sig vid liv i en vampyrstadsförort. På dagarna letar hon och hennes gäng efter mat. På nätterna är de maten.

Vissa dagar är Allies hat mot dem det enda som driver henne vampyrerna som gjort människor till kreatur som de tömmer på blod. Fram till den natten då hon själv attackeras och blir ett av monstren. För att överleva måste hon lära sig de odödligas regler, inklusive den viktigaste: Får du inget människoblod blir du snart galen.

Men så tvingas Allie fly ut i det okända, utanför stadsmurarna. Hon ger sig i lag med en tärd grupp människor som är på jakt efter en legend ett botemedel mot den sjukdom som dödat nästan hela mänskligheten och skapat de rabiata, de galna varelser som hotar både människor och vampyrer. Och snart måste Allie bestämma sig för vad och vem hon skulle kunna dö för.

Min skapare sa mig detta:

En dag ska du,
Allison Sekemoto,
döda en människa.
Frågan är inte om
det kommer att hända, utan när.
Förstår du?

Jag gjorde inte det då, inte egentligen.

Men det gör jag nu.
Omdöme: jag blev as glad när jag fick veta att Julie kagawa skulle komma med ennu en till serie, eftersom hennes första serie the iron fey är en av mina favvo serier:D jag hade höga förväntningar, först tvekade jag lite. För i början så tyckte jag det var lite segt men det blev bättre och bättre, ja förutom då i mitten typ efter allie hade blivit en vampyr, då tyckte jag det segt. Men det roliga var att kagawa valde att skriva annorlunda en alla andra vampyr böcker, det var kul. Efter typ halva boken var jag fast och kunde inte slita blicken från boken! Det var modigt av zeke att inte bli rädd, och sen tyckte jag att Ruth överreagerade, hon såg väl att allie skuddade hennes brorsa caleb, men ja det var säkert för att hon var vampyr. Roligt smeknamn kaninXD jag måste läsa vidare. Andra delen finns på engelska så jag slår till direkt!:D
8/10

Köp på bokus

Lämna en kommentar

Under bok, recension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s