Enclave

20140111-194412.jpg
Titel: enclave
Författare: Ann Aguirre
Sidor: 262
Utgivning: 2011-04
OBS spoilers kan förekomma!
Handling: New York City has been decimated by war and plague, and most of civilization has migrated to underground enclaves, where life expectancy is no more than the early 20’s. When Deuce turns 15, she takes on her role as a Huntress, and is paired with Fade, a teenage Hunter who lived Topside as a young boy. When she and Fade discover that the neighboring enclave has been decimated by the tunnel monsters–or Freaks–who seem to be growing more organized, the elders refuse to listen to warnings. And when Deuce and Fade are exiled from the enclave, the girl born in darkness must survive in daylight–guided by Fade’s long-ago memories–in the ruins of a city whose population has dwindled to a few dangerous gangs.
Omdöme: jag hade hört talas om denna bok och tänkte men visst, jag visste att den skulle ha tuffa huvudpersoner genom dom recensioner jag läst. Så när jag hade läst ca 5-7 kapitel så var jag helt fast, jag läste ut den på 1 timme för att den var så bra, det bara flöt på, sen var jag redan på slutet:( jag verkligen gillade denna bok starkt. Deuce hade stark vilja och kunde slåss riktigt bra och sen har vi fade som är lite mystisk spännande av sig , och är en enastående fighter. Jag tyckte den liknade lite ”de vassa tändernas skog” av carrie Ryan genom att deras värld också är fullt med skumma zombies. Jag tycker språket flöt på bra och man förstog typ allt. Jag gillade mest när dom fightades och när stalker joinade dom. Slutet var helt okej , inte alls mycket cliffhanger så det var ett + för annars när det brukar vara en serie så brukar det nästan alltid vara cliffhanger så att man måste läsa nästa bok om man vill veta hur det slutar, men det är inte så att man inte vill läsa vidare i denna bok utan jag vill självklart läsa nästa bok som heter ”outpost”.
Men jag hoppas det inte blir triangel drama-.- jag blev faktiskt inte alls besviken på denna bok, har ju läst många dystropier(tror det heter så..) men jag gillade deuce idéer och jag tänkte shit dom flesta tjejer som(okej tjejer men också några män)inte levt där deuce (och fade levt ) kunde inte alls försvara sig…man bara why? Det går lixsom ganska många zombie liknade (människor) och ni kan inte ens försvara er… Jag skulle då inte vilja leva i deras värld. Det var faktiskt inte så mycket love i enclave, men det kanske kommer i nästa bok;) men det gör inget. Jag skriver inte så mycket om själva handlingen dels för att det står i handlingen och att jag vill inte skriva så mycket så jag avslöjar för mycket för er som inte läst denna bok.
10/10
Rekommenderas för: (ni som vill läsa en dystropi) läsa en tjej som kan fightas
Rekommenderas inte för: ni som inte vill läsa om en värld där allt kan hända, och inte ni som gillar paranormal romance böcker för det tycker jag inte dom har mycket här.

(Shit jag är inte bra på att skriva rekommenderas för och inte..)
Serien: Enclave
Outpost
Horde
+extra böcker

Annonser

1 kommentar

Filed under Uncategorized

One response to “Enclave

  1. Pingback: sizzen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s