the hobbit the battle of the five armies

Hej! idag så såg jag the hobbit the battle of the five armies eller på svenska så blir det HOBBIT DEL 3: FEMHÄRASLAGET på bio nyss:)

hobbit del tre

klicka på bilden för mer information om filmen:)

Obs spoilers kan förekomma!

Handling: (från sf.se)

Avslutningen i Bilbo Baggers äventyr tillsammans med Thorin Ekensköld och de 13 dvärgarna.

Efter att ha återkrävt dvärgarnas rike från draken Smaug har gruppen oavsiktligt släppt lös Smaug, som rasande låter sin eld drabba de försvarslösa männen, kvinnorna och barnen i Sjöstaden.

Thorin är besatt av den återfunna skatten och offrar såväl vänskap som ära för att inte förlora den trots att Bilbo desperat kämpar för att få honom att ta reson. Slutligen tvingas Bilbo fatta ett riskfyllt beslut – men ännu större faror väntar. Den mäktige fienden Sauron har skickat en armé av orcher för att anfalla Ensliga berget, något som undgått alla förutom Gandalf.

Medan mörkret tätnar trappas konflikten upp, samtidigt som dvärgarna, alverna och människorna måste besluta sig – ska de bilda enad front eller låta sig förintas? Plötsligt befinner sig Bilbo mitt i stridens hetta där han kämpar för sitt och sina vänners liv i Femhäraslaget, där även Midgårds framtid står på spel.

Omdöme: Ohmajgadd jag har längtat efter att få se denna film! Jag älskar både the hobbit filmerna och Sagan om ringen filmerna, man hatar the hobbit eller så älskar man the hobbit och det är så det är xD

Jag hade ju redan fått höra lite spoilers fast inte alls mycket men brydde mig inte om det. Man visste redan vilka som INTE skulle dö eftersom the hobbit utspelar sig före sagan om ringen filmerna. Som att Gandalf inte skulle dö. Jag tycker det var en bra film, dock tyckte jag att det fanns en del brister, det bästa i filmen var själva kriget, jag älskar när det händer mycket så det tyckte jag om, jag har ingen aning varför jag skakade så mycket. jag var inte rädd då…

Filmen handlar mycket om vänskap och loyalitet till andra, det var en fin film. Fan vad jag grät i slutet, gaah måste dom dö, och jag fattade inte varför Thorin skulle dö i slutet…Han vann ju striden! well han fick ett svärd i foten men sånna som han borde överleva, eller? Man måste ha sätt Sagan om ringen filmerna innan man ser the hobbit för annars blir det liite svårt att hänga med, vem som är vem osv. Jag tycker dom lever i en sån häftig värld, jag vill också leva där!

HAHAH jag skrattade ihjäl mig inombords när jag såg den talande draken xD han såg så rolig ut, vem blir rädd…inte jag ialafall. Jag visste nästan redan att draken skulle dö, det var kind of sad. Och så förutsåg jag vissa delar om vilka som skulle dö och vad som skulle hända, det var lite synd. Men man får stå ut:/

Jag tyckte många spelade väldigt bra bl.a. Orlando Bloom, Cate Blanchet, Martin Freeman etc.

Många känner man igen från andra filmer, det var kul.

Jag hoppas det kommer en fjärde film, men jag tror inte det. Annars borde det stå det i slutet typ continued eller fortsättning följer. Åh det finns så mycket att skriva om den hära filmen, men det blir svårt att få ner allt man tycker tänker och känner.

Men nu har jag fått ner en del^^  Jag tycker att ni som sett resten av filmerna måste se denna film asså ni MÅSTE xD

Jag förstår inte hur man kan komma på en sån värld, det är amazing. Jag skulle själv vilja komma på en ny egen värld, men det är svårt…

Jag ger den                                          6/10

Jag vet jag är ganska kräsen, men jag tycker att 6/10 är bra för att vara jag^^

Jag har nog aldrig gett en film 10/10 någon gång;)

men vi ses xoxo/sizzen

Lämna en kommentar

Under film, film recension, nöje

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s