Endgame-Kallelsen

endgame

Titel: Endgame: Kallelsen
Författare: James Frey & Nils Johnson-Shelton
Förlag: Bonnier Carlsen
Sidor: 511
Serie: #1 i Endgame

recensionsex: Ja

Tack bonnier carlsen för e-boken!

OBS spoilers kan förekomma!

Handling:

Tolv ungdomar från tolv uråldriga släkten är kallade till slutstriden. Den släkt som vinner blir ensam kvar på jorden. Alla andra människor dör.

De flesta civilisationer har någon berättelse som handlar om att gudar eller varelser som besitter större krafter och kunskaper än människorna kommit ner till jorden från himlen. Nu är varelserna tillbaka för att kräva in det som människorna lovade dem.
Under tusentals år har familjer övat varje generation i hur de ska överleva och döda om de blir kallade som spelare i slutstriden. De som är mellan 13 år och 19 år och 364 dagar är ständigt beredda. Men ingen har blivit kallad. Förrän nu. Tolv meteoriter slår ner på jorden och tolv familjer skickar iväg ett barn till Xi’an i Kina där spelet börjar.
Sarah Alopay ska just hålla tal för avgångsklasserna i highschool. Hon tänker att det är 377,43625 dagar kvar till hennes 20-årsdag, då hon inte längre kan bli kallad till slutstriden. Då det riktiga livet kan börja.
Jago Tlaloc tänker att några av de andra spelarna kommer att vara starkare eller smartare än vad han är. Några kommer kanske till och med vara fulare. Men han vet att han kan döda dem alla.
Chiyoko Takeda är stum, liten och späd som en tolvåring trots att hon är nästan arton. Det tänker hon använda till sin fördel i spelet på samma sätt som den som är smart använder sin intelligens eller den hjärtlöse använder mord.
An Liu är en lysande hacker och sprängämnesexpert. Han tänker att det bästa är om så få deltagare som möjligt över huvud taget kommer fram till mötesplatsen i Xi’an.
Ingen av dem eller de andra åtta spelarna har superkrafter, men alla är noga förberedda.
Det är dags för slutstriden om vem som ska överleva kampen om vår jord – spelet kan börja.

Omdöme: Den hära boken är väldigt lik ex, THG(the hunger games) men den är ändå inte så lik, jag tycker mer att den är en blandning av olika böcker, 1 är såklart THG men också en annan bok och just nu kommer jag inte på vilken. Man kastas in ganska fort i boken och man måste hänga med för att inte tappa bort sig. För varje nytt kapitel så var det alltid en ny karaktär, vissa var med mer än andra var som ex Sarah Alopay & Jago Tlaloc. Det var ganska jobbigt att hålla reda på var, när och vilka karaktärer som det lästes om. Ja iförsig så stog dom vid kapitlet, men ändå så blev det väldigt mycket tänkande. Det var tillomed så att vissa kapitel av dom karaktärerna jag inte var så intresserad av eller insatt i spoilade jag eller läste väldigt fort om man säger så. Det var lite förvirrande över vad spelet gick ut på, dom letade efter en nyckel hit och dit och sen fick dom en massa siffror i huvudet som var en kod…

Självklart blev det lite strider också eftersom det bara skulle vara 1 som skulle leva, vissa var bra och vissa tog slut för fort tyckte jag. Dom karaktärerna jag fastnade för mest var Sarah, Jago & Christopher. Christopher som var Sarahs pojkvän var så gullig, han följde efter henne fast han inte var en spelare^^ det var gulligt men dumdristikt eftersom han inte var tränad till att bli en spelare. Lite störde det mig scenerna när alla tre var tillsamans, jag ba men va fan sarah nu får du ta och välja en av dom en gång för alla! Det var blandade känslor genom hela boken, gud jag grät faktiskt ovanligt nog och ibland var det några hjärtskärande stunder. Det var skönt att det inte fanns några ”superkrafter” eller något annat Övernaturligt inslag. Mycket var reality asså det skulle hända oss också, haha okej kanske inte helt men alla länder dom kom ifrån var ju sant och boken/spelet utspelade sig i vår värld.

Slutet, herregud vilket sorligt slut! Jag grät floder nästan, jag kunde inte hejda dom. Christopher dog, nooo!

Jag fattade inte riktigt vad som hände efter han dog och Sarah skjöt An, det stog att Sarah Alopay av ätten lala…spelaren.. har dödat dom alla!…. det kan inte stämma, detta är en trilogi och det är en ny nyckel för varje bok och dessutom kan man delta i spelet IRL, och priset är 500.00 dollar! holy shit, vad mycket! i boken hittar man länkar på vissa sidor och andra ledtrådar som man får gå in och följa.

Jag tyckte den var lite sisådär kanske, men jag hoppas den blir bättre. Den var inte dålig eller något, men det fanns lite brister. Men jag tycker absolut att du borde läsa den om du gillar dystopier.

6/10

xoxo/sizzen

Lämna en kommentar

Under bok, recension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s