The theory of everything

Theory_of_Everything

Titel: The theory of everything

Genre: Drama, Romance

OBS SPOILERS KAN FÖREKOMMA!

Handling:

Bara tjugoett år gammal fick Cambridgestudenten Stephen  Hawking beskedet att han drabbats av en sjukdom som angriper hans motoriska funktioner, hans tal och rörelseförmåga. Han har två år kvar att leva meddelar läkarna. Men Stephen vägrar att acceptera sitt öde och med otrutet stöd från sin unga hustru kämpar han mot sjukdomen för att kunna slutföra sin doktorsavhandling. Femtio år senare bidrar Stephen Hawking i högsta grad fortfarande till förståelsen av vår värld som en vetenskapens frontfigur med sin fascinerande grand unified theory och ett outtröttligt hopp att finna vägen till Teorin om allt.

The Theory of Everything handlar om den unge Stephen Hawkings kärlek till livet, fysiken och sin hustru Jane.

Omdöme: Denna film is basted on a true story eller vad man säger, alltså den är baserad på en sann historia och det ovanliga med denna film är att huvudpersonen fortfarande lever. Oftast gör man filmer om dom som redan har dött.

Den handlar om hans liv , Stephen Hawking karriär och hans pionjärarbete som fysiker, men mer om hans privatliv. Om kärleken, och sjukdomen som förlamat hans muskler.

Vi möter honom som ung student, briljant på universitetet. Han träffar Jane och blir förälskad. De blir ett par när han är frisk, innan beskedet om obotlig muskelsjukdom. Läkaren säger att han kommer att dö om två år.

Åren går. De får barn. Hawkings ben och armar slutar fungera, men hjärnan gör framsteg efter framsteg. Han och hustrun, som har lika stor roll i filmen, gör nya bekantskaper när livet ändras.

Den är väldigt rörande och jag tror inte man kan se denna film utan att känna något, jag menar sjukdomen han har är ALS och står för Amyotrofisk lateralskleros. Sjukdomen är väldigt allvarlig och den skapar mycket svårigheter som att man kan få svårt att gå och äta etc. Jag trodde kanske jag skulle få en tår i ögat men nope det fick jag inte. Men jag har ganska svårt att gråta till filmer, men ibland kommer tårarna fram.

Shit han är ju skit smart fast han har den sjukdomen, man kan inte tro det men han gör fortfarande underverk.

Honom ska man inte underskatta. Han har gått igenom mycket i hans liv och har varit nära på att dö många gånger men turligt nog så lever han fortfarande. Jane har varit till stor hjälp, jag blev sjukt förvånad när dom skilldes, jag ba neej varför?! ni hade ju så starkt band mellan er och det är ni som har klarat av detta i alla dess år. Men dock går det inte som han vill, men dom är vänner idag i alla fall.

Jag anar att det finns mycket information/händelser som inte är med i filmen, men man får åtminstone se generellt hur hans liv har varit. Den är mycket lärorik och visar att man kan kämpa sig igenom saker fast det är jobbigt och svårt.

Det är en fascinerande sann historia om hjärna och hjärta i en kropp som överlever med teknikens hjälp.

Jag tycker att alla borde se filmen, en riktigt bra film!

Den får                                              8/10

Klicka här om ni vill ha mer information om filmen!

Lämna en kommentar

Under film, film recension, movie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s