Skuggornas stad-Mörkrets makt

Titel: Skuggornas stad- Mörkrets makt

Författare: Yamilé Andreasson

Serie: Skuggornas stad#1

Förlag: Löv & Craig(Tack för boken!)

Språk: Svenska

Sidor: 257

Utgivning: 2015

OBS SPOILERS kan förekomma!

Handling:(från baksidan)

Arianas värld vänds upp och ner när hon en dag upptäcker att hon inte är som alla andra. Att plötsligt få reda på att man inte är helt mänsklig och att en helt annan värld döljer sig mitt  framför ögonen på en är väl jobbigt nog, men att även jagas av blodtörstiga väsen blir nästan för mycket.
I en ny värld och med krafter hon inte visste existerade är det svårt att hantera känslorna, särskilt när man samtidigt är en ung kvinna på väg att växa upp men Ariana är en tuff tjej som tar till oväntade knep för att klara sig i sin nya tillvaro.
Arianas öde är förutbestämt och hon håller hela sin världs framtid i sina händer. Ett oväntat  möte med den mystiska vampyren Carmine leder henne mot en osäker framtid som kantas av mörka och farliga stigar…
Skuggornas  stad  är  en  historia  med  ett  högt tempo  och  spänning  till  sista  sidan  och  en  stor portion humor. Men även en berättelse om kärlek och vad denna kan göra med viljan att överleva.
Omdöme: Jag blev helt fast från första början. Jag gillar allt som har med vampyrer eller ja allt övernaturligt och därför var det ett av många skäl varför jag gillar denna bok. Från början till slutet var det en högt tempo och det kändes som om sidorna flög förbi. Huvudkaraktären är Ariana, men det kändes som om både hon och Carmine var huvudkaraktärererna, man fick i princip veta lika mycket om dom båda. Man fick veta en hel del om vad som hänt innan Ariana föddes som gav mycket svar medans man läste boken. Jag gick tillbaks några gånger för att läsa dåtiden så man fattade bättre och kunde sedan räkna ut hur allt hängde ihop.
Arianas och Carmine klickade ganska fort, men såklart vem dras inte till en snygg vampyr som är över 50 år… Ja det är en sak jag alltid tänker på att det oftast är tjejen som är ung typ i 20 års ålden eller yngre och att det är killen som är mycket äldre(syftar då på mellan 100-1000 år)
Man får hela paketet  spänning , kärlek, humor och faror.
Det fanns nästan inget negativt med boken förutom att jag blev lite förvirrad från vilket PoV jag läste från.
Jag blev nyfiken på Arianas föräldrar och Zack, tyckte dock  att man fick veta för lite om dom. Men som tur så kommer det en till del i serien och då hoppas jag att man får reda på mer om dom. Man fick en härlig läsupplevelse och om ni är lite deppiga läs Mörkrets makt;) Bokens framsida är så badass:ig, med hela outfitten i svart, gillar starkt!
Generellt så tyckte jag om boken och ser fram emot nästa del som jag absolut kommer läsa!
Jag ger den                                                                  3,5/5
Ni kan köpa boken hos adlibris och bokus
Annonser

Lämna en kommentar

Filed under bok, bokrecension, recension, Yamilé Andreasson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s