Mellody Looh

Titel: Mellody Looh

Författare: Gabriella P. Kjeilen

Serie: Mellody Looh#1

Förlag: Poopuu(Tack för boken!)

Språk: Svenska

Sidor: 375

Utgivning: 2014

OBS SPOILERS kan förekomma!

Handling: Vad gör du om du en dag får lära dig att du inte är den du trodde … och den du egentligen är kanske inte är den du vill vara?

Märket på Erikas hals har alltid fått henne att känna sig annorlunda. När hon får veta att jorden inte är hennes hem och återvänder till planeten Lavida, en planet befolkad av varelser hon bara trott fanns i sagorna, hoppas hon på att äntligen få passa in.
Men trots att hon har formskiftarnas märke verkar det inte vara det hon är. Krafterna hon bär inom sig är allt för mörka. Dessutom dras hon till en av de förvisade vampyrerna.
Hon kastas in mitt i en uråldrig strid mellan ont och gott där det är svårt att skilja vän från fiende, med ett öde som väger tungt på hennes axlar. De vill att hon väljer sida. Ett val som visar sig vara svårare än hon trott.

Omdöme: Det började väldigt bra och det gick lätt att läsa utan några sega stunder. Jag älskar all slags fantasy och det är alltid kul när man läser en svensk bok som inte är översatt, jag är  imponerad av hur Gabriella har lyckats få ihop en egen värld och allt finns där som vampyrer, formskiftare, hybrider, jättar, gudar, troll, kungligheter och häxor.

Storyn är fylld med olika händelser och innehåller sex,blod,våld,död, tillhörighet,magi,gott och ont.

Det kändes som att hon tog det lite för enkelt att följa med hennes syster till en ny värld och lämna sin närmaste vän. Hon blev lite av en annan person, i ”vår värld” så var hon den typen som inte festade, satt hemma och läste och var oskyldig när man ansspråkar på det sexuella. Men direkt så går hon på en fest och sen inte så långt där efter ligger hon med Triton.. oj oj oj. Men jag antar att det är för att hon får tillbaks sina minnen allt eftersom.

Asså åhh jag vill också ha 10 syskon, #avis

Min favorit del är när Mellody tränar hos sin far och hennes stunder med Leo. Skulle lätt vilja ha en vän som Leo alla dar i veckan.  Mellody kan man både störa och gilla sig på.

Tjejen på framsidan av boken ska antagligen vara Erika/Mellody looh, men jag fick inte den bilden i huvudet när jag hade läst boken. Hon ska föreställa en tjej som slåss och hon på bilden ser lite för skör ut. Men äsch framsidan är bara en lite sak.

Slutet är så spännande och jag kan inte fatta att jag måste vänta på nästa bok. Leo får fan inte dö!:( buhu

En perfekt bok att läsa i hängmattan då den är omöjlig att lägga ifrån sig. Det går inte med ord att beskriva hur bra den var utan måste upplevas, läs den! Jag kommer absolut läsa nästa del i serien:)

jag ger den                                                 3,5/5

Ps. Tack Gabriella för boken, du gjorde så att jag blev inspirerad av att skriva en bok själv!

Du kan köpa den hos adlibris eller bokus

2 kommentarer

Under bok, bokrecension, Gabriella.P Kjeilen, recension

2 svar till “Mellody Looh

  1. Vad roligt att läsa att du tyckte om boken och att du dessutom blev sugen på att skriva din egen! 🙂 Jag hade också velat ha 10 syskon, haha. Lite därför Mellody fick det tror jag 😉
    Hoppas det är okej om jag citerar lite ur din recension på min hemsida?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s