Slayers

16059346-slayers.jpg

url.jpg(Sorry för ingen bild men det funkar inte, ni får söka på boken istället:))

Titel: Slayers

Författare: CJ Hill

Serie: Slayers#1

Språk: Engelska

Förlag: Feiwel & Friends

Sidor: 373

Utgivning: 2011

OBS SPOILERS kan förekomma!

 

Handling: Dragons exist. They’re ferocious. And they’re smart: Before they were killed off by slayer-knights, they rendered a select group of eggs dormant, so their offspring would survive. Only a handful of people know about this, let alone believe it – these ”Slayers” are descended from the original knights, and are now a diverse group of teens that includes Tori, a smart but spoiled senator’s daughter who didn’t sign up to save the world.

The dragon eggs have fallen into the wrong hands. The Slayers must work together to stop the eggs from hatching. They will fight; they will fall in love. But will they survive?

Omdöme: Ja nu var det ett tag sen jag läste denna bok, men jag kände att det var dags för en recension och kom på att jag inte gjort en recension på denna bok så det passade bra.  Jag är ett stor fan av drakar, jag älskar allt som har med drakar att göra ritar alltid av en drake om man ska rita något. I slayers är drakarna väldigt verkliga ,våldsamma beasts/monster som äter människor. Tori Hampton är huvudpersonen och det är framförallt hennes PoV man får läsa ifrån. jag fick inte en sån bra bild av Tori i början, störde mig på henne. Inte för att hon var rik eller något sånt utan att hon var så talang lös i idrotten, när jag läste baksidan hade jag förväntningar på att hon skulle vara en kick as girl men nej där föll det direkt när hon kom till campen eller lägret så förlorar hon direkt mot en kille hon faller för. Hon blir sen värre genom att hon måste bry sig om sitt jäkla utseende och ha löshår. ja hon möts av två snygga killar, Jesse och Dirk. Inte var dom något bättre men åtminstone okej. När jag hade läst typ hälften blev det bättre faktiskt hon steg i mina ögon. Tori kommer till lägret utan att veta något om drakar att dom finns och att hon ska bekämpa dom hon blir skickad till ett okänt ställe där hon möter andra som henne. Ja hela gruppen har super krafter som dom fått genom ett stort drak hjärta? har jag för mig, någon kan typ stänga av det och på det ,och om det är av så har dom inga krafter alls. Konstigt va? xD Men jag köpte faktiskt nästa boken bara för att det är en karaktär som jag är intresserad av att få läsa om men som inte har kommit med i story än utan man har bara sett hur dom har nämnt hans namn i boken, Ryker som också tillhör deras ”gäng” som inte har fattat än att han har krafter. Du kan inte ha en YA bok utan triangel drama, så som du fattat blir det ett fint  triangel drama mellan Tori, Jesse och Dirk.

I några delar så är sladders(jag har ingen aning vad jag menar med sladders) lite förutsägbar, men annars höll boken mig gissande och fundersam så att jag fortsatte. Slayers har action, drama, charmerande karaktärer och massor av twists och turns. Värd att ge boken ett försök om du är en drak älskare kanske inte bästa boken men den är okej.

Jag ger den                                           2/5

Adlibris / Bokus / Amazon / Barnes & noble /

 

 

Lämna en kommentar

Under bok, bokrecension, C.J.Hill, idag, recension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s