Stormens öga

stormens öga.jpg

Titel: Stormens öga

Författare: Leigh Bardugo

Serie. Grisha-trilogin del II

Förlag: Gilla böcker (Tack för boken!)

Sidor: 363

Språk: Svenska

Utgivning: 2015

OBS SPOILERS kan förekomma!

Handling: 

Alina flyr från Ravka, jagad av det hon gjort och aldrig kan glömma. Tillsammans med Mal försöker hon börja ett nytt liv i ett land på andra sidan havet, men det är svårt för henne att hålla sin kraft gömd och låtsas vara någon annan än Solbringaren.

Skuggmästaren har överlevt och reser sig starkare än någonsin med en ny, skräckinjagande kraft och en plan som hotar att få hela världen att rämna. Alina är den enda som kan stoppa honom. Hon återvänder till Ravka för att rädda sitt land och sitt folk, men i takt med att hennes kraft växer sjunker hon allt djupare ner i en värld av mörk magi och svåra val. Allt närmare Skuggmästaren och allt längre bort från Mal. Till slut måste hon välja mellan sitt land, sin kraft och den kärlek hon inte trodde sig kunna leva utan – eller riskera att slukas av stormen som rasar kring henne.

 

Omdöme: Jag hade inte några särskilda förväntningar, oftast brukar andra delen i en serie/trilogi vara sämre än första delen. Det börjar bra, man får ser några nya ansikten som Sturmhond aka prins Nikolai, Tamar och Tolya bl.a. Blev senare några av mina favoriter. det fördjupas och man kommer närmre Alina dels för att man bara får läsa ur hennes PoV. Men allt krånglas till också, romansen mellan Alina och Mal blir ett svartsjukedrama, blev galen på dom båda i mitten av boken. Mal gör det inte bättre när han besvarar Zoyas kyss… Skulle inte ha förlåtit honom så snabbt. Vill hellre se att skuggmästaren och Alina blir tillsammans än att Alina blir tillsammans med Mal, jag förstår att du gillar honom och så, dom är ändå barndomsvänner och är väldigt nära. Men han beter sig ganska omoget ibland går iväg och dricker sig full. Jag hatar att det alltid är killen som har mest experience i att ha kysst många tjejer är rätt så populär osv. Medans tjejen har aldrig kysst någon och är inte alls populär…  Alina blir allt mer maktlysten ju längre in i boken man kommer, hon hinner nästan inte göra något åt det förens det är försent. Om det hjälper eller inte återstår att se^^

Generellt så var den okej, en mellan bok som var som en bro mellan första och sista boken. Det fanns spännande stunder i boken och jag fann att jag ville läsa vidare. Jag ser framemot sista delen som kommer ut våren 2016 som heter Ur askan.

Jag ger den                             2,5/5

Du kan köpa boken hos Adlibris Bokus

 

Lämna en kommentar

Under 2016, bok, bokrecension, idag, Leigh Bardugo, recension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s