Fjärilarnas stad

Ingrid-Remvall-Fjarilarnas-stad-stor.jpg

Titel: Fjärilarnas stad

Författare: Ingrid Remvall

Förlag: Affront (tack för recexet!)

Sidor: 234

Utgivning: 2016

OBS SPOILERS kan förekomma!

Handling: Är du vacker, rik och samvetslös? Välkommen till Fjärilarnas stad.

Artonåriga Vega bor på den fattiga sidan av Muren, dömd att varken synas eller höras. En natt gör hon och hennes bästa vän det förbjudna: de smiter in i staden där de rika och vackra bor. Där träffar hon Fenix.
Han står för allt hon själv saknar och hon börjar drömma om ett nytt liv. Men under stadens glansiga yta rör sig mörka krafter och Vega inser att det finns kopplingar mellan henne och de attacker och kidnappningar som skakar samhället.
Hur låter man bli att tappa bort sig själv när man inte längre vet vem man är? Och vem vågar man lita på i en värld där alla har något att dölja?

Omdöme: Jag intresserade mig från första början över hela konceptet med att det skulle vara en hel del eller värld av bara rika och ”fattiga” . Fjärilarna som var de rika och myrorna de fattiga. Boken började bra, men det kändes som det spårade lite när författaren skrev sina sex scener, eh cybersex..? Man får läsa ur både Felix och Vegas Pov, det gjorde boken bättre än om man bara hade fått läsa ur Vegas pov. Direkt när dom ses blir det en stor insta love mellan dom båda, det störde jag mig på.

Jag drogs inte in i boken eller kände så mycket för karaktärerna, kan vara för att jag läser på svenska. ja jag har märkt att jag gillar boken mer om jag läser på engelska, skumt  va. Därför får boken inte ett så högt betyg av mig.

Man ser tydligt att Remvallt har ett stort intresse för teknik, det ser man genom hennes kreativitet i boken hur hon har blandat in tekniken i en helt ny värld. Boken är riktad mest till barn i åldern 9-12 kändes det som, men man kan självklart läsa den i alla åldrar. ”Fjärilarnas stad” är lättläst , intressant och har korta kapitel så det går snabbt att läsa ut denna bok. Jag skulle rekommendera ”Fjärilarnas stad” till just dig som gillar en svensk sci fi bok som har teknik inblandat med kärlek , humor och spänning i sig.

Jag ger den     2/5

Finns att köpa på:
Bokus: Häftad
Adlibris: Häftad
Cdon: Häftad
Science fiction bokhandeln: Häftad

Lämna en kommentar

Under bok, bokrecension, idag, recension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s