Omänniskor

25919738.jpg

Titel: Omänniskor

Författare: Nanna Johnsson & Kristoffer Svensson

Serie: Omänniskor#1 

Förlag: Raben & SJögren (Tack för recexet!)

Sidor: 339

Utgivning: 2016

OBS SPOILERS kan förekomma!

Handling: 

När Sigrid av en slump upptäcker att hon har förmågan att förvandlas till ett djur förändras allt. Men hon är inte ensam. Mitt ibland oss finns omänniskorna, de som kan byta skepnad. Enligt sällskapet Svenska filialen, som arbetar för att bevara hemligheten om omänniskorna, finns det 270 000 omänniskor runt om i världen. Sigrid, vars skepnad är lodjur, engageras i sällskapets jakt på omänniskor som använder sina förmågor på fel sätt.

I Skåne har mystiska vildsvinsatttacker ägt rum, och sällskapet misstänker att det rör sig om en omänniska i vildsvinsskepnad. Sigrid dras in i en kamp som kommer att handla om liv och död. Vem är vän? Vem är fiende? Vem är god? Vem är ond? Vem är människa? Vem är djur?
 Omdöme: 
Jag kan börja med att säga att det här var nog en av mina sämsta böcker som jag läst. Kan inte förstår hur man kan gilla den. Blev riktigt besviken… inget nytt här inte, shapeshifters finns redan. Huvudpersonen är så ointressant och nedvärderar sig själv och hennes kille Adrian är ett asshole.

Redan i början känner jag direkt att Adrian inte är så vidare schysst mot sin egen flickvän Sigrid, exempel på festen som är i början av boken är han skit taskig och skämmer ut henne/ser ner på henne. Alltså jag är helt mållös, vad är det jag läser? Nanna ska tydligen vara en superfeminist, men det ser jag inga spår av i boken.

Boken har en viss mörk underton som man känner av, i vissa scener får man den gnagande känslan i sig. Det var det ända positiva jag kan skriva om Omänniskor. Själva storyn är rätt tråkig och platt, gillade ingen av karaktärerna särskilt mycket. Finns inget mer att säga..

Jag ger den    1/5

Kan köpas här: Adlibris Bokus

Lämna en kommentar

Under bok, bokrecension, idag, recension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s