Den Unga Eliten

ladda ned.jpeg

Titel: Den Unga Eliten

Författare: Marie Lu

Förlag: Modernista (Tack för recensionsexemplaret!)

Sidor: 320

Utgivning: 2015 (org 2014)

OBS SPOILERS kan förekomma!

Handling: 

Adelina Amouteru överlevde blodfebern. För ett årtionde sedan svepte denna dödliga sjukdom över hennes land. De flesta som smittades dog, medan de barn som överlevde blev märkta av sjukdomen på egendomliga sätt och började kallas malfetto.

Adelinas svarta hår blev silverfärgat, hennes ögonbryn blonda, och hon har bara ett ärr där hennes vänstra öga en gång satt. Hennes pappa ser henne som ett olycksbarn som förstör familjens goda namn och står i vägen för deras framgång.

Men några av de som överlevt febern sägs ha mystiska och kraftfulla förmågor, och även om deras identiteter förblir hemliga har de kommit att kallas Den unga eliten.

Teren Santoro är ledare för en organisation vars uppgift det är att leta upp dessa personer och förgöra dem innan de kan förgöra nationen. Enzo Valenziano är medlem i Dolksällskapet, en hemlig sammanslutning som letar upp andra inom Den unga eliten innan Santoro hittar dem. Men när dessa två konfronteras med Adelina möter de krafter som de aldrig tidigare skådat…

Adelina har egenskaper som inte är av denna värld. Hon har också ett hämndlystet mörker i sitt hjärta. Och ett begär att krossa alla som vågar trotsa henne.

Omdöme:  Kan direkt säga att jag gillade den, har tidigare läst Lu:s trilogi Legend och har tyckt om den. Så hade en viss förväntning på Lu:s nya trilogi att den skulle vara lika bra. Den var rätt annorlunda än vad jag hade föreställt mig, det var både positivt och negativt. Man dras snabbt in i boken och det finns inga sega stunder utan man läser boken i en ända sittning. Man får läsa ur ish 4 PoV, men mest får vi följa Adelina och Teren som var dom intressantaste karaktärerna i hela boken.

 

Adelina är en intressant karaktär som vi får följa som har ett mörkt inre.  I ena sekunden känns hon väldigt skör och ömtålig, i andra är hon ute efter att krossa hela världen. Hon tänker mörka tankar. Samtidigt som hon inte vill förråda sina vänner. Hon har inget emot att oskyldiga dör men riskerar sig själv för att rädda någon hon knappt känner. Man vet aldrig riktigt var man har henne. Hon ändrar väldigt ofta uppfattning och tänker väldigt olika saker från tillfälle till tillfälle. Det gjorde henne väldigt intressant att följa.

Jag rekommenderar ”Den unga eliten” till fantasy fans där ute. Varningen är att det kan skilja sig mycket från hennes välkända trilogi. Du kan se likheter med karaktärerna men mer än så är det inte. Det är en spännande och snabbläst bok som jag vill fortsätta läsa så snart som möjligt.

Jag ger den    3/5

Lämna en kommentar

Under bok, bokrecension, idag, recension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s