Zack

369651.jpg

Titel: Zack

Författare: Mons Kallentoft och Markus Lutteman

Serie: Herkulesserien #1

Förlag: Bookmark (Tack för recensionsexemplaret!)

Sidor: 424

Utgivning: 2014

OBS SPOILERS kan förekomma!

Handling: 

Fyra asiatiska kvinnor hittas brutalt avrättade i en lägenhet. En femte dumpas svårt stympad utanför Södersjukhuset. Att döma av hennes sargade kropp har hon blivit attackerad av hundar.
Tjugosjuårige Zack har gjort kometkarriär inom Stockholmspolisen. På dagarna är han en driven kriminalinspektör vid Särskilda enheten. På nätterna flyr han verkligheten med droger på klubbar. Han vet att det inte kommer att hålla, men de blodiga minnena från hans barndom driver honom mot avgrunden.Jagad av polisens internutredare försöker Zack tillsammans med kollegan Deniz att lösa den värsta mordvågen i Sveriges moderna historia. Handlar det om kvinnohat, rasism eller människohandel? Det enda som är säkert är att fler kvinnor kommer att dö om de inte hittar mördaren.

ZACK är den första actionladdade delen i Herkulesserien, skriven av det nya författarparet Mons Kallentoft och Markus Lutteman. Över serien växer ett ödesdrivet relationsdrama fram, där den komplexe antihjälten Zack liksom en modern Herkules slits mellan två världar.

Omdöme: 

Det här är den mest actionladdade bok jag läst. Tempot är hela tiden uppskruvat till max och brotten är grova och våldet minst sagt bestialiskt. Stockholm skildras som en mörk stad där brottsligheten finns i både botten och toppen av samhället.

Zack är en superpolis med problem. Omdömet är det lite si och så med. Han jagar bovar på motorcykel i över 200 knyck och utan hjälm. På nätterna knarkar han och går på illegala dansklubbar. Han lever alltså ett dubbelliv. Efter ett tag får man veta att hans rastlöshet beror på en traumatisk upplevelse som barn.

Boken har ett bra språk som hjälper till att skapa spänning. Det var ingen tvekan om att man vill läsa till slutet. Jag hade dock kunnat hoppa över dom värsta våldsamheterna.

Jag tycker att boken hade fått mer stämning om det funnits mer långsamma avsnitt. I en riktigt bra deckare kan de avsnitt då utredningen står och stampar vara de allra mest spännande.

Zack är en fartfylld actiondeckare men når inte upp till de bästa i genren.

Jag ger den   2,5/5

Lämna en kommentar

Under bok, bokrecension, idag, recension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s