Bokbloggsjerka 31 mars – 3 april

Hej!

Då var det åter dags för bokbloggsjerkan 🙂

Frågan lyder:

Hur viktigt är det med research tycker du? Kan det bli för mycket ibland, stör det dig när författaren inte verkar ha någon aning om vad denne skriver, etc.

Beroende på om jag känner till ex platsen/stället som boken utspelar sig på vill jag ha research på eftersom då vet man hur det är och det blir fel i hur man tänkt sig. Jag vill inte sitta och upptäcka att författaren har gjort sakfel. Men det får heller inte vara för tydligt att författaren har gjort research.

Eftersom de böcker jag läser utspelar sig antingen i en helt annan värld, en värld med övernaturligt eller en bok som utspelar sig i USA så har jag ju inte så himla mycket kunskap om något vardera därför så tänker jag nästan aldrig på om det kan stämma eftersom jag inte har någon aning om hur det egentligen är.

Men som sagt så är det så att om jag inte har någon kunskap om platsen eller om bokens handling så vill jag helst att researchen är gjord. Men jag kan se över om allt inte skulle stämma helt

 

Ha en skön helg!

3 kommentarer

Under bokbloggsjerka, idag, jerka

3 svar till “Bokbloggsjerka 31 mars – 3 april

  1. Om det framgår att författaren har ändrat geografin, till exempel, för att det ska stämma bättre med historien så bryr jag mig inte. All annan fakta tycker jag ska vara rätt även i skönlitteratur. Annars går ju alla runt och tror fel 🙂

  2. Även en fantasivärld måste hålla ihop tycker jag och kännas verklig.

  3. Researchen ska inte synas bara vara självklar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s