Lussebullar/lussekatter✨

Hej!

Idag har jag bakat lussebullar eller lussekatter. ( recept taget från Arlas hemsida)

TIPS:

  • Blötlägg russin minst 1h före bakning

Russin är torkad frukt och torkad frukt drar åt sig mycket vätska. Vilket betyder om du lägger i torkade russin, så kommer russinen dra åt sig vätskan från lussebullarna. Vilket leder till att lussebullarna kan bli torra.

  • Mortla saffran och socker tillsammans

Om du mortlar dem tillsammans kommer det ta fram saffran smaken mycket mer.

  • Grädde

Byt ut en del degvätska mot vispgrädde. Fettet från grädden bidrar till saftighet i degen vilket kommer att ge mjuka och saftiga bullar.

Sen kan du självklart byta ut en del av mjölet mot grövrer mjöl om du vill och även pensla bullarna med mjölk eller vatten om du inte tål ägg.

Här kommer receptet jag bakade från:

Ingredienser

Receptet gäller för 35 st

  • russin
  • 1 ägg

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke.
  • Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen.
  • Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Ta upp degen på mjölad bänk. Dela den i 35 bitar och baka ut till lussekatter. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Garnera med russin. Låt jäsa ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Pensla med uppvispat ägg.
  • Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler.

Annonser

1 kommentar

Under idag

Ett svar till “Lussebullar/lussekatter✨

  1. Karina

    Jättefina och smakade så gott!! Tusen tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s