Bokbloggsjerka 12 – 15 februari 2k16

Hej!

Nu är det dags för helgens bokbloggsjerka!

Lottens bokblogg skulle vilja veta hur du tror att man kan inspirera barnens läsande. Har du några goda exempel?

Det är väldigt svårt att få barn att läsa nuförtiden många sätter sig hellre ner med sin mobil eller dator känns det som. Men såklart finns det flera barn som gillar att läsa, jag vet att akademibokhandeln hade en kul liten utmaning för att få flera barn/yngre att börja läsa mer, då skulle man läsa 5 böcker och skriva ner dom sen på ett papper man fick och efter det fick man ett märke. Och när man läst 15 eller vad det nu var fick man ett annat märke och sen vid typ 20 så fick man ett sista märke. (Ja alltså man fick då lov att lämna in pappret hos valfri akademibokhandel och därefter fick man sitt märke efter dom kollat så man inte fuskat)

Men jag tror också det är bra att börja i tidig ålder, man kan som förälder sitta en stund på kvällen och läsa för sina/sitt barn, det behöver inte vara en lång stund men lite varje kväll, så när dom väl blir äldre och äldre kommer dom bli intresserade av böcker.

Vi ses, ha en skön helg! Ps. Såg ni finalen på spåret? isåfall vilka hejade ni på?

 

12 kommentarer

Under 2016, bokbloggsjerka, idag, jerka

12 svar till “Bokbloggsjerka 12 – 15 februari 2k16

 1. Jag tror egentligen inte att det finns så mycket annat att göra än att få böcker och läsning att vara en naturlig del av livet. Men att tro att man kan få alla barn att älska läsning är nog inte speciellt klokt. Det är lika troligt som att alla skulle gilla sport eller matematik. Läsning är en hobby som vilken som helst.

  Naturligtvis såg jag finalen och jag höll på Jesper 🙂

 2. Läsborgarmärket finns fortfarande att ta hos akademibokhandeln 🙂 Det är så kul att se barnen komma in och hämta dem.

 3. Det var väl en käck ide med märken efter ett antal lästa böcker 🙂

 4. yasuisora

  Såg finalen och höll på Jesper och Elizabeth, men tävlade själv hemma i soffan också (med sambo och vän). Att belöna läsande ger engagemang, bra tips. Funkar åtminstone på tävlingslystna barn. 😉

 5. Ja, läsborgarmärket var en höjdare för ett av mina barn. De andra två kräver andra typer av motivation 😉

 6. Det där med märken tycker jag är en rolig idé för att höja motivationen. Och ja, högläsning är viktigt 🙂

 7. I våra barns skola har man något som kallas läskontrakt, som innebär att de skall läsa högt en kvart varje dag måndag-torsdag varje vecka från åk 1 till åk 9. Det har gjort att deras läsintresse blivit väldigt stort, de läser både högt för oss vuxna och andra böcker tyst för sig själva. Dessutom blir de väldigt glada för böcker i present och julklapp, och det är väl ett gott tecken på att de upptäckt tjusningen med läsning 🙂 Akademibokhandelns läsutmaning lät också som en bra sak för att uppmuntra läsning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s